Fényérzékeny illóolajok – erre figyeljünk nyáron

Végre itt a nyár, a meleg és a napsütés. Ideje egy kicsit óvatosabban használni kedvenc illóolajainkat. Bizonyos illóolajok ugyanis fényérzékennyé tehetik a bőrünket, vagyis közvetlen napfény hatására elváltozásokat okozhatnak a bőrünkön. Nézzük melyek a fényérzékeny illóolajok!

Fényérzékeny illóolajok - erre figyeljünk nyáron
Az ultraibolya sugárzás, bizonyos anyagokkal érintkezve, kémiai és biológiai reakciók sorozatát indíthatja el. Ezt az immunrendszeri reakciót nevezzük fényérzékenységnek.Néhány illóolaj olyan furokumarin néven ismert szerves vegyületet tartalmaz, amely egyes emberek bőrét érzékenyebbé teszik az UV sugárzás hatásaival szemben. Ha a fényérzékeny bőrt UV-sugárzás éri, akkor károsodhat a sejtmembrán, ami a bőr pigmentjének ideiglenes elváltozását és irritációját okozhatja. Nagyjából úgy kell elképzelni, mint a napégés. Piros, érzékeny, viszket. Szélsőséges esetben csalánkiütést vagy égési sérüléseket is okozhat.

Bőrünk biztonsága érdekében figyeljünk oda az alábbi olajok használatára. Kis felületen teszteljük, hogy esetünkben okoz-e fényérzékenységet az adott illóolaj, vagy az olaj alkalmazása után legalább 12 órán át kerüljük az UV sugárzást, napozást.

Fényérzékeny illóolajok:

AromaTouch
Bergamott
doTERRA Air
doTERRA Cheer
Citrus Bliss
Kömény
doTERRA Forgive
Grapefruit
InTune
Citrom
Lime
doTERRA Motivate
doTERRA On Guard
Smart & Sassy
Mandarin
Vadnarancs
Zendocrine

0
    0
    Kosár tartalma
    A webshopban kapható termékek szinte kivétel nélkül, azonnal elérhetőek raktárról.
    A 12 óráig leadott rendelések még aznap feladásra kerülnek!
    This is default text for notification bar