Vízfogyasztásunk növelése illóolajok segítségével

A rendszeres és elegendő vízfogyasztás fontosságáról már számtalan cikk és tanulmány megjelent, ezért erről nem is kívánunk bővebben írni, hiszen mindannyian tudjuk, hogy az egészséges életfunkciók megőrzéséhez a szervezetünk víztartalmát állandó szinten kell tartani. Csak a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás esetén tud megfelelően működni a hőszabályozásunk, az anyagcserénk és a tápanyagok feldolgozása.

Átlagos életvitel mellett naponta 2-2,5 liter folyadékot veszítünk, ami jellemzően verejték, vizelet formájában, vagy kilégzéskor távozik a szervezetünkből. Az egyensúly fenntartása érdekében ezt minden nap pótolnunk kell. A vízfogyasztás részben a táplálkozás során valósul meg, hiszen a magunkhoz vett ételekben is jelentős mennyiségű víz található, de a többit ivás útján kell a szervezetünkbe juttatni.

És ez sokak számára nem egyszerű feladat. Ugyanis nagyon nem mindegy az sem, hogy mit iszunk. A gyümölcsöt sosem látott, viszont hozzáadott mesterséges ízesítőkkel, színezékekkel dúsított üdítők nem felelnek meg ennek a célnak, hogy az alkoholos tartalmú italokról már ne is beszéljünk.

Vízfogyasztásunk növelése illóolajok segítségével

Mit érdemes innunk?

A legjobb megoldás a víz. A legfőbb kifogás a víz ellen az, hogy unalmas, íztelen, ezért van akinek nagyon nehéz több litert meginnia belőle naponta.

Miért gond, ha nem iszunk eleget?

Pedig ha nem fogyasztunk eleget, akkor fennáll a kiszáradás veszélye. Ezt a szervezetünk azonnal jelzi is számunkra. Fontos tudni, hogy már 0,5 százalékos vízveszteség esetén a szervezetünk szomjúságérzettel reagál. Ha pedig szervezetünk víztartalma 4-6 %-kal visszaesik, fejfájás alakulhat ki, valamint csökken a szellemi teljesítőképesség is.

Mennyit érdemes innunk?

Ezt annyira sok minden befolyásolja, hogy gyakorlatilag nem lehet egy egységes, mindenkire érvényes számot mondani. Az életkor a fizikai méreteink és állapotunk, az életvitelünk nagyban befolyásolja a számot, amire hatással van a fizikai aktivitás, illetve például a magas hőmérséklet vagy a páratartalom is. Az ajánlott mennyiség valahol 2-3 liter között mozog, de az egyéni értékről érdemes kikérni egy szakember véleményét.

Hogyan segítenek a doTERRA illóolajok, teljesíteni a napi vízbevitelt?

A doTERRA illóolajaival változatossá tehetjük a vízfogyasztásunk. Mindössze néhány csepp elegendő belőlük, hogy ízletes, ugyanakkor egészséges italt varázsoljunk a vízből. Nagyon fontos, hogy belsőleges fogyasztásra kizárólga 100 %-os tisztaságú, esszenciális illóolajokat válasszunk. A doTERRA termékei kivétel nélkül ilyenek, amiről a CPTG tanúsítvány gondoskodik.

Milyen illóolajokat használhatunk?

Gyakorlatilag valamennyi citrusféle használható, így a citrom, a vadnarancs, a lime, a grapefruit, a mandarin, de finom a fodormenta is. Az említett illóolajokkal bátran kísérletezhetünk, mert azon kívül, hogy garantáltan több vizet fogyasztunk a segítségükkel, számtalan további, az egészségünkre jótékony hatással bírnak. Erősítik az immunrendszerünk, energizálnak, antioxidáns és vírusölő hatással is rendelkeznek.

Hogyan használjuk az illóolajokat vízben?

Fontos tudni, hogy az illóolajok nem oldódnak a vízben, de az illat- és hatóanyagaik belekerülnek a vízbe. Esetünkben ez éppen elegendő. A legcélszerűbb közvetlenül a fogyasztás előtt cseppentenünk.

0
  0
  Kosár tartalma
  A webshopban kapható termékek szinte kivétel nélkül, azonnal elérhetőek raktárról.
  Csomagod még aznap feladásra kerül, ha:
  Foxpost automatába kéred és 18:00-ig,
  Easybox automatába, postai vagy házhozszállítással kéred és 12:00-ig
  leadod a rendelésed.
  This is default text for notification bar