Bazsalikom, több mint fűszer

A bazsalikom sokak számára csak egy népszerű konyhafűszer, ami friss fűszeres aromájáról ismert, de ez messze nem minden. Az illóolaj energizáló és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik és megtalálható egyre több haj- és testápolási termékben.A doTERRA Bazsalikom esszenciális olaj jótékony hatásai

A doTERRA Bazsalikom esszenciális olaj jótékony hatásai:

A bazsalikom esszenciális olaj, hordozóolajjal kombinálva hatékonyan használható az arcon és az egész testen, a bőr ápolására.

Egyenletes bőrtónust biztosít és nyugtatja az irritációkat, bőrhibákat és a viszketést.

Apró sérülések és karcolások kezelésére is alkalmazható.

Tisztítja a fejbőrt és megelőzheti a hajvégek töredezését.

Hatékonyan használható a korpás, száraz fejbőr ápolására.

Nyugtat és energetizál

Fokozza a koncentrációt, segít fókuszálni

Természetes rovarriasztó

Hogyan használható a doTERRA Bazsalikom esszenciális illóolaj:

Cseppentsünk 10 csepp bazsalikom olajat egy golyós üvegbe és öntsük fel frakcionált kókuszolajjal. Az így elkészült keveréket használhatod az arcbőrön, pattanások, bőrhibák kezelésére. Ugyanezzel a keverékkel kezelheted a rovarcsípéseket, a kisebb vágásokat, karcolásokat.

Keverjünk 4-5 csepp bazsalikom esszenciális olajat egy teáskanál mézzel és adjuk hozzá a fürdővizedhez, hogy az egész testet tudjuk kezelni, ápolni.

Nyomjunk sampont a tenyerünkbe, majd cseppentsünk bele 2-3 csepp bazsalikom illóolajat. Kicsit kverjük össze, majd mossunk alaposan hajat. Ezzel fényesebbé és egészségesebbé tehetjük a hajat, egészen a hajvégekig.

Cseppentsünk 2-3 csepp bazsalikomot diffúzorba, hogy távoltartsuk a szúnyogokat.

Ha diffúzorban eukaliptusszal kombináljuk, akkor elősegíthetjük a nyugodt és pihentető alvást, a légutak tisztán tartását.

Fontos:

A bőrirritáció elkerülése érdekében, használat előtt érdemes előzetesen bőrpróbát végezni, hogy ellenőrizzük, nincs-e allergiás reakciónk az illóolajra.
Szükség esetén a bazsalikom olajat is hígítani kell hordozóolajjal.

doTERRA Bazsalikom illóolaj- Basil 15 ml >>

A doTERRA valamennyi illóolaja ellenőrzött minőséget képvisel, amiről a CPTG tanúsítvány jelent igazolást:

CPTG folyamata igazolja, hogy esszenciális olajainkban nincsenek olyan töltőanyagok, szintetikus összetevők vagy káros szennyeződések, amelyek hatékonyságukat csökkentik. A dōTERRA minden termékét és csomagolását egy sor tesztnek veti alá, hogy sokáig és jó hatóerővel eltarthatóak legyenek. Ez az eljárás gondoskodik a hatóerőről, a tisztaságról és az egységességről minden egyes tételnél.

0
    0
    Kosár tartalma