A citrom illóolaj, mint tisztítószer

A citrom az egyik legnépszerűbb illóolaj, hiszen csodálatos illata van, az egészségünkre is számos jótékony hatást gyakorol és még az ételeinkbe, italainkba is használhatjuk. Azonban ez még messze nem minden.

A citrom illóolaj, mint tisztítószer

A doTERRA citrom illóolaj kiváló, természetes tisztítószer is.

Vannak olyan területek vagy eszközök, melyeknél a hagyományos tisztítószerek kudarcot vallanak, vagy mesterséges mivoltuk miatt nem szívesen használjuk őket. Ilyenkor jön jól a doTERRA citromolaj.

Mutatjuk hol és mikor használhatjuk:

Célszerű egy keveréket létrehoznunk, amibe:

  • 10 csepp doTERRA citrom illóolajat
  • 1 dl ecetet és
  • 1 dl vizet adunk.

Nevezzük ezt doTERRA citromos tisztító keveréknek. 🙂

A doTERRA citrom illóolaj tisztítószerként történő használata:

Tűzhely, főzőlap tisztítása – Sajnos elkerülhetetlen, hogy ne koszoljk össze rendszeresen. A citromolaj segítségével azonban könnyedén megtisztíthatjuk. Fogjuk a keverékünket és fújjuk be a tűzhelyet, majd várjunk pár percet és alaposan töröljük le. A kosz eltűnik, helyette marad a csodás citrom illat.

Mikrohullámú sütő – Egyszerűen tegyél be egy pohár vizet benne néhány csepp citromolajjal, és kapcsold be 2 percre, majd könnyedén töröld ki!

Mosogatógép – Havonta egyszer érdemes megcsinálni a következőt. Tegyünk 1 dl háztartási ecetbe 5–10 csepp citromolajat és a keveréket öntsük egy tálba. A tálat tegyük az üres mosogatógépbe és indítsnk el egy mosogatást a legmagasabb hőfokon.

Mosógép – A mosógép tisztításához egy citrom illóolaj (5-10 csepp), szódabikarbóna (3 evőkanál), ecetből (1 dl) álló keveréket kell készítened és ezzel elindítani egy rövid programot. Ha végzett a gép, indíts egy újabb rövid programot sima vízzel, hogy kiöblíts és eltávolíts minden maradékot.

Konyhai készülékek – Az olyan konyhai készülékek, mint a kávéfőző, a vízforraló, turmix gyorsan porosodnak és koszolódnak, de a keverékünkkel könnyedén megtisztíthatod őket.

Bútorfelületek, konyhapult – Csak fújd rá a keverékünket és egy puha ronggyal töröld át.

Szemetes – A szemetes rendszeres tisztítása megszünteti az abból áradó kellemetlen szagokat. A keverékünkkel kívül-belül befújva és egy szivaccsal letörölve ez is megszüntethető.

Használjunk doTERRA citrom illóolajat a háztartásunk tisztán tartására, mert természetes, hatékony és kiváló illatú!

doTERRA Citrom illóolaj- Lemon 15 ml >>

A doTERRA valamennyi illóolaja ellenőrzött minőséget képvisel, amiről a CPTG tanúsítvány jelent igazolást:

CPTG folyamata igazolja, hogy esszenciális olajainkban nincsenek olyan töltőanyagok, szintetikus összetevők vagy káros szennyeződések, amelyek hatékonyságukat csökkentik. A dōTERRA minden termékét és csomagolását egy sor tesztnek veti alá, hogy sokáig és jó hatóerővel eltarthatóak legyenek. Ez az eljárás gondoskodik a hatóerőről, a tisztaságról és az egységességről minden egyes tételnél.

0
    0
    Kosár tartalma