A római kamilla illóolaj sokoldalú felhasználása

A római kamilla Európában őshonos, ahol évszázadok óta termesztik gyógyító tulajdonságai és sokoldalú felhasználhatósága miatt.

A doterra római kamilla illóolaj sokoldalú felhasználása

Római kamilla illóolaj jótékony hatásai:

Gyulladáscsökkentő

A római kamilla erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Használhatjuk alkalomszerűen, de rendszeresen is például az ekcéma és a dermatitis vagy egyéb más bőrgyulladás tüneteinek enyhítésére.

Nyugtató

A római kamilla nyugtató tulajdonságai segítenek javítani az alvás minőségét és csökkenteni a stresszt. A kamillatea vagy az illóolaj aromaterápiás használata ellazítja az elmét és a testet, elősegítve a nyugodt alvást és a mentális nyugalmat.

Támogatja az emésztést

A római kamilla segít enyhíteni az emésztési görcsöket és a hasi fájdalmakat. Rendszeres fogyasztása támogatja az emésztőrendszer egészségét, csökkenti a puffadást és enyhíti az emésztési zavarokat.

Antibakteriális hatású

A római kamilla hatásosan alkalmazható különböző baktériumok ellen. Ezen tulajdonsága segít a fertőzések megelőzésében és leküzdésében, támogatva az immunrendszert.

Római kamilla illóolaj hatóanyagai:

A római kamilla illóolaja számos olyan vegyületet tartalmaz, amelyek meghatározzák a növény gyógyító hatását. Eze közül a két legfontosabb az azulén és az alfa-bisabolol.

Az azulén gyulladáscsökkentő és antiallergén hatású vegyület, ami különösen hatékony a bőr megnyugtatásában és a különböző bőrproblémák kezelésében. Csökkenti a bőrirritációt és elősegíti a sebgyógyulást.

Az alfa-bisabolol erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek enyhíteni a bőr és a test különböző gyulladásos tüneteit.

Hogyan használható a római kamilla a gyakorlatban?

Külsőleges használat:

A római kamilla olajat hozzáadhatjuk arckrémekhez, testápolókhoz de közvetlenül is felvihetjük a bőrre, akár tisztán, akár hígítva, így kezelve az aknét, az ekcémát és más bőrproblémákat.

A római kamilla illóolajából készíthetünk masszázsolajat is ha kókuszolajbe keverjük, ami kiválóan alkalmas az izmok ellazítására és a gyulladás csökkentésére.

Hozzáadhatjuk a fürdővízhez is. Pár csepp illóolajat keverjünk el egy kis tejben és adjuk a fürdővízhez. Ez segít enyhíteni a stresszt és csodát tesz a bőrrel.

A római kamilla illóolaj használható borogatásként is például gyulladások kezelésekor

Párologtatva

Pár csepp olajat cseppentsünk egy diffúzorba mert ez segít ellazulni, csökkenti a stresszt és javítja az alvás minőségét. Az illata elősegíti a mentális és érzelmi egyensúly megteremtését.

A doTERRA Római Kamilla illóolaja CPTG minőségű.

A doTERRA Római Kamilla esszenciális illóolaj 5 ml-es kiszerelésben elérhető a webshopban. >>

Valamennyi doTERRA illóolaj ellenőrzött minőséget képvisel, amiről a CPTG tanúsítvány jelent igazolást:

CPTG folyamata igazolja, hogy esszenciális olajainkban nincsenek olyan töltőanyagok, szintetikus összetevők vagy káros szennyeződések, amelyek hatékonyságukat csökkentik. A dōTERRA minden termékét és csomagolását egy sor tesztnek veti alá, hogy sokáig és jó hatóerővel eltarthatóak legyenek. Ez az eljárás gondoskodik a hatóerőről, a tisztaságról és az egységességről minden egyes tételnél.

0
    0
    Kosár tartalma
    A webshopban kapható termékek szinte kivétel nélkül, azonnal elérhetőek raktárról.
    Csomagod még aznap feladásra kerül, ha:
    Foxpost automatába kéred és 18:00-ig,
    Easybox automatába, postai vagy házhozszállítással kéred és 12:00-ig
    leadod a rendelésed.
    This is default text for notification bar