5 esszenciális illóolaj a fejfájás és a migrén ellen

A fejfájás kezelése illóolajokkal is megoldható, hiszen bizonyos illóolajok a fejfájás vagy migrén kezelésében is segíthetnek, ráadásul úgy, hogy nincsenek azok a mellékhatásaik amelyek a vényköteles fájdalomcsillapító gyógyszereknél jelentkezhetnek.

Lássuk a legnépszerűbbeket!

fejfajas kezelése doterra illóolajokkal
Borsmenta illóolaj

A borsmenta az egyik leggyakrabban használt illóolaj fejfájás és migrénes rohamok kezelésére. Mentolt tartalmaz, amely ellazítja az izmokat és enyhíti a fájdalmat.

Hogyan használható a Borsmenta illóolaj?

Hígítsd fel a borsmentát egy hordozóolajjal, például kókuszolajjal, és vidd fel a halántékra.

Eukaliptusz illóolaj

Ha fejfájását arcüreg problémák okozzák, az eukaliptusz illóolaj lehet a megoldás. Ez az olaj megnyitja az orrjáratokat, kitisztítja az orrmelléküregeket, és így segít enyhíteni a fejfájást.

Hogyan használható az Eukaliptusz illóolaj?

5 csepp eukaliptuszolajat keverj össze 10 ml hordozóolajjal (frakcionált kókuszolaj), és vidd fel a mellkasodra, ezzel elősegítve az orrmelléküregek kitisztulását. Vagy adj néhány cseppet forró vízhez, és lélegezd be a gőzt.

Levendula illóolaj

A levendula illóolajat gyakran használják stresszoldásra és relaxációra. Ezen kívül a levendula illóolaj belélegzése segíthet a migrénes rohamok kezelésében.

Hogyan használható a Levendula illóolaj?
Felvihetsz hordozóolajjal hígított levendulaolajat a bőrre, vagy használhatsz diffúzort, vagy hozzáadhatsz néhány cseppet a meleg fürdőhöz.

Rozmaring illóolaj

A rozmaring illóolaj erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. A népi gyógyászatban több száz éve alkalmazzák stresszoldásra, fájdalomcsillapításra és a keringés javítására, ami mind segíthet a fejfájáson.

Hogyan használható a Rozmaring illóolaj?

Masszírozd be az érintett területet hordozóolajjal (például kókuszolajjal) kevert rozmaringolajjal. De megoldás lehet a rozmaringolaj belélegzése a tenyerünkbe kenve (itt is csak hígítva) vagy egy forró fürdőbe cseppentve.

Római kamilla illóolaj

A római kamilla illóolaja ellazítja a testet és nyugtatja az izmokat, ezért remek segítség lehet a tenziós fejfájás kezelésében. Segíthet a szorongás és az álmatlanság kezelésében is, amelyek a fejfájás gyakori okai között szerepel.

Figyelem! A terhes nők nem használhatnak kamilla illóolajat.

Hogyan használható a Római kamilla illóolaj?

Néhány csepp kamilla illóolajat csepegtess a fürdővizébe. Vagy szintén néhány csepp illóolajat cseppents forró vízbe, és lélegezd be a gőzt.

Ahány fejfájás, annyi féle megoldás. A fejfájás kezelése illóolajokkal nem mindenki esetében jelent megoldást és lehet nem találjuk el elsőre, hogy melyik olaj lesz nálunk a hatásos, de ha rátalálunk a számunkra megfelelőre, akkor nem mérgezzük tovább magunkat különböző gyógyszerekkel.

A doTERRA valamennyi illóolaja ellenőrzött minőséget képvisel, amiről a CPTG tanúsítvány jelent igazolást:

CPTG folyamata igazolja, hogy esszenciális olajainkban nincsenek olyan töltőanyagok, szintetikus összetevők vagy káros szennyeződések, amelyek hatékonyságukat csökkentik. A dōTERRA minden termékét és csomagolását egy sor tesztnek veti alá, hogy sokáig és jó hatóerővel eltarthatóak legyenek. Ez az eljárás gondoskodik a hatóerőről, a tisztaságról és az egységességről minden egyes tételnél.

0
    0
    Kosár tartalma