Illóolajok használata a bőrápolásban

Bőrápolás illóolajokkal? Természetesen, hiszen az illóolajok kozmetikai célú használata egészen ie. 4500-ig nyúlik vissza, mert már az ókori egyiptomiak is használtak különböző illóolajokat kozmetikai célokra, valamint gyógyító kenőcsök összetevőjeként. Az illóolajok leginkább aromaterápiás tulajdonságaikról ismertek, de sok közülük külsőlegesen, a bőrön is használható. Most azonban azokat az illóolajokat szeretnénk egy kicsit jobban megvizsgálni, amik kimondottan a bőrápolásban, bőrproblémák esetén lehetnek a segítségünkre.

Nagyon fontos, hogy bár az illóolajok 100%-ig természetesek, még okozhatnak nemkívánatos reakciókat ha közvetlenül érintkeznek a bőrrel, ezért érdemes megbizonyosodni arról, hogy kellően fel vannak hígítva, mivel a tiszta illóolajok túl erősek lehetnek ahhoz, hogy természetes formájukban használhassuk a test bizonyos területein.

Az illóolajok bőrápolásban történő használatának előnyei a következők:

  • nyugtatja a száraz bőrt
  • csökkenti az öregedés jeleit
  • antibakteriális
  • gyulladáscsökkentő
  • és még zsíros vagy aknés bőr esetén is segíthet.
Első a biztonság

Az esszenciális illóolajok biztonságosak a bőrre nézve, ugyanakkor érdemes az első használat előtt tesztelni őket egy kis felületen. Egy új illóolaj kipróbálásánál mindenképp ajánlott a hígítás, amihez tökéletes választás a doTERRA frakcionált kókuszolaja.

Vannak olyan illóolajok, amiket szigorúan tilos hígítás nélkül használni, ilyen például:

  • az oregánó
  • a kakukkfű
  • a szegfűszeg
  • a fahéj
Bőrápolás illóolajokkal:
Illóolajok használata a bőrápolásban
A bőrápolásban használható illóolajok bőrtípusok szerint:

Normál bőrre:

Száraz bőrre:

Érett bőrre:

Zsíros bőrre:

Érzékeny bőrre:

Foltos bőrre:

Ahogy a felsorolásból is látszik vannak olyan illóolajok, melyek több bőrtípus esetén is használhatók. Egy levendula vagy egy geránium szinte bármelyik bőrtípus esetén hasznunkra lehet.

Akár -40 % kedvezmény doTERRA termékekre

Doterra akciós termékek
A webshopban kapható termékek szinte kivétel nélkül, azonnal elérhetőek raktárról. A 12 óráig leadott rendelések még aznap feladásra kerülnek! Tanácsadással 9-19 óráig állunk rendelkezésre a hét minden napján.
This is default text for notification bar