Illóolajok használata a bőrápolásban

Bőrápolás doTERRA illóolajokkal? Természetesen, hiszen az illóolajok kozmetikai célú használata egészen ie. 4500-ig nyúlik vissza, mert már az ókori egyiptomiak is használtak különböző illóolajokat kozmetikai célokra, valamint gyógyító kenőcsök összetevőjeként. Az illóolajok leginkább aromaterápiás tulajdonságaikról ismertek, de sok közülük külsőlegesen, a bőrön is használható. Most azonban azokat az illóolajokat szeretnénk egy kicsit jobban megvizsgálni, amik kimondottan a bőrápolásban, bőrproblémák esetén lehetnek a segítségünkre.

Nagyon fontos, hogy bár az illóolajok 100%-ig természetesek, még okozhatnak nemkívánatos reakciókat ha közvetlenül érintkeznek a bőrrel, ezért érdemes megbizonyosodni arról, hogy kellően fel vannak hígítva, mivel a tiszta illóolajok túl erősek lehetnek ahhoz, hogy természetes formájukban használhassuk a test bizonyos területein.

Az illóolajok bőrápolásban történő használatának előnyei a következők:

 • nyugtatja a száraz bőrt
 • csökkenti az öregedés jeleit
 • antibakteriális
 • gyulladáscsökkentő
 • és még zsíros vagy aknés bőr esetén is segíthet.
Első a biztonság

Az esszenciális illóolajok biztonságosak a bőrre nézve, ugyanakkor érdemes az első használat előtt tesztelni őket egy kis felületen. Egy új illóolaj kipróbálásánál mindenképp ajánlott a hígítás, amihez tökéletes választás a doTERRA frakcionált kókuszolaja.

Vannak olyan illóolajok, amiket szigorúan tilos hígítás nélkül használni, ilyen például:

 • az oregánó
 • a kakukkfű
 • a szegfűszeg
 • a fahéj

Bőrápolás doTERRA illóolajokkal:

Illóolajok használata a bőrápolásban

A bőrápolásban használható doTERRA illóolajok bőrtípusok szerint:

Normál bőrre:

Száraz bőrre:

Érett bőrre:

Zsíros bőrre:

Érzékeny bőrre:

Foltos bőrre:

Ahogy a felsorolásból is látszik vannak olyan illóolajok, melyek több bőrtípus esetén is használhatók. Egy levendula vagy egy geránium szinte bármelyik bőrtípus esetén hasznunkra lehet.

Valamennyi doTERRA illóolaj ellenőrzött minőséget képvisel, amiről a CPTG tanúsítvány jelent igazolást:

CPTG folyamata igazolja, hogy esszenciális olajainkban nincsenek olyan töltőanyagok, szintetikus összetevők vagy káros szennyeződések, amelyek hatékonyságukat csökkentik. A dōTERRA minden termékét és csomagolását egy sor tesztnek veti alá, hogy sokáig és jó hatóerővel eltarthatóak legyenek. Ez az eljárás gondoskodik a hatóerőről, a tisztaságról és az egységességről minden egyes tételnél.

0
  0
  Kosár tartalma