Hogyan és milyen illóolajat érdemes vásárolni

Miért fontos, hogy tiszta esszenciális olajat vásároljunk?

Számtalan cég és gyártó kínálja illóolajait a piacon rendkívül eltérő árakon. Nagyon sok azt mondja magáról, hogy 100 %-os tisztaságú esszenciális illóolaj.

Mi okozza az árakban ezeket a sokszor nagyságrendi eltéréseket? Nem minden illóolaj egyforma?

Joggal merül fel a kérdés: Ha ugyanazokból a növényekből származnak, mi lehet a különbség? A különbség az illóolaj tisztasága, ami egyenesen arányos a minőségével. Az illóolaj minősége és ezáltal a hatékonysága nagymértékben függ az adott növény származási helyétől és előállítási folyamattól. Minden aprónak tűnő részlet drámaian befolyásolja a végtermék minőségét. Nem mindegy, hogy honnan származik az alapanyag, mikor és hogyan takarították be, mely részeit használták fel, mennyivel a betakarítás után dolgozták fel és milyen körülmények között. Ezek a tényezők mind hatással vannak az illóolaj kémiai tulajdonságaira.

Tiszta, esszenciális illóolaj

Az egyik gyártó cég így, még a másik úgy állítja elő a termékeit. Van akinél a mennyiség a fontosabb szempont és van akinél a minőség. Az eltérő módszerek eltérő eredményt hoznak, a különbség pedig egyértelműen megjelenik mind az aromában, mind pedig az olaj hatékonyságában a felhasználás során.

A doTERRA minden esetben felkutatja azt a termelőt és azt a területet ahol az adott növény őshonos és a legjobb minőségben terem és nem szállítja a növényeket, hanem helyben építi meg a lepárlót és helyben dolgozza fel a terméket úgy és akkor, ami a legjobb minőséget garantálja.

Lehetőség szerint használjunk minél tisztább illóolajokat.

Az illóolajok használatakor a tisztaság az egyik legfontosabb tulajdonság. Ha az illóolaj nem tiszta, akkor fennáll a lehetősége, hogy használatával többet árt, mint használ.

Az illóolajok tisztaságára jelenleg nem léteznek nemzetközi szabványok. De akkor honnan tudhatjuk, hogy egy illóolaj mennyire tiszta?

Magát az illóolajat nem tudjuk ellenőrizni, hiszen nem rendelkezünk az ehhez szükséges eszközökkel, tudással. A termék előállítójának azonban nem árt utánanézni. A felelős illóolaj társaságok tájékoztatást nyújtanak vizsgálataikról és azokról a folyamatokról, amelyeket az illóolaj hatékonyságának és tisztaságának védelme érdekében használnak, mielőtt a termékek eljutnának a felhasználókhoz.

Mi az a CPTG és mit jelent?

A doTERRA a CPTG – Certified Pure Tested Grade™ – tesztelési folyamatot használja annak biztosítására, hogy minden doTERRA esszenciális illóolaj szennyeződéstől mentes és biztonságos legyen.

Az átláthatóság rendkívül fontos, különösen a tisztaság tesztelését illetően. Minden doTERRA illóolaj üveg alján található egy azonosító szám, amit ha beírunk a https://sourcetoyou.com/en oldalon a jobb felső sarokba, akkor azonnal megtekinthetjük a kezünkben tartott termék valamennyi tesztjének az eredményét.

CPTG ellenőrzés

Illóolaj vásárlása és használata előtt mindenképpen érdemes tehát tájékozódni, hogy milyen vizsgálati módszereket alkalmaz az adott vállalat a tisztaság biztosítása érdekében, hiszen csak biztonságos, hatékony és tiszta illóolajok használatával támogathatjuk önmagunk és családunk egészségét és jólétét.

Esszenciális illóolaj kínálatunkért látogass el a termékek aloldalra!

0
    0
    Kosár tartalma