Meddig mérgezed magad a higiénia nevében? Miért veszélyesek a dezodorok és izzadásgátlók?

Egy nem megfelelő összetételű izzadásgátló, dezodor sok esetben károsabb a szervezetedre, mintha mérget kanalaznál.

Ennek nagyon egyszerű oka van. Ha eszel valamit, azt a májad, veséd és az emésztőrendszered megpróbálja lebontani, semlegesíteni. Ha azonban felkensz valamit a bőrödre, előfordulhat, hogy bejut a véráramba anélkül, hogy a test méregtelenítő rendszereivel találkozhatna.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden amit a bőrödre kensz, azonnal bekerül a véráramba. Minden az adott anyagtól, vegyülettől függ. A vizsgálatok azonban azt mutatják, hogy a dezodorokban gyakran előforduló anyagok közül sok valóban felszívódik a hámrétegen keresztül a szervezetbe. A kutatások azt is kimutatták, hogy a dezodorokban használt egyes vegyületek nem csaK felszívódnak, de hosszútávon el is raktározódnak a zsírsejtekben és kapcsolatba lépnek a szervezet hormonháztartásával, káros folyamatokat indítva el. Ezen okok miatt egyes szakértők úgy vélik, hogy a mesterséges anyagokat tartalmazó dezodorok és izzadásgátlók hosszútávon hozzájárulhatnak a rák kialakulásához.

doterra dezodor

Lássuk az 5 leginkább aggodalomra okot adó összetevőt, amiket érdemes elkerülni.
Alumínium

Ez a fém, amely jellemzően csak az izzadásgátlókban található, olyan változásokat okozhat, ami elősegítheti a daganatok növekedését. Az emlőrákok több mint fele az emlő hónaljhoz legközelebb lévő negyedén alakul ki. Sokan szőrtelenítik a hónaljukat, ez viszont gyakran felsérti a hámréteget ami méginkább elősegíti az alumínium felszívódását.

Parabének

A parabéneket tartósítószerként használják a dezodorokban és más testápoló termékekben. Egyes parabének zavarhatják a szervezet ösztrogén termelését és szabályozását, elősegítve ezzel a rákos sejtek növekedését, mind a férfiak mind a nők esetében.

Ftalátok

A ftalátok jellemzően jelen vannak minden olyan kozmetikai termékben, amelynek illata a használat vagy felhordás után megmarad, ugyanis ezek a vegyületek elősegítik az illatanyagok bőrön történő megtapadását. A ftalátok befolyással vannak a szervezet tesztoszteron termelésére ezért ronthatják a férfiak nemzőképességét, vagy nők esetében hatással lehetnek a magzat fejlődésére.

Triklozán

A kozmetikai cégek sok termékhez adják ezt a vegyszert, mert elpusztítja a baktériumokat a bőr felszínén. Ezért szerepel rengeteg dezodorban és izzadásgátlóban, valamint a kézfertőtlenítő szappanokban. A triklozán annyira elterjedt, hogy az amerikaiak 75%-ának kimutatható szintje van a vizeletében.

A triklozán szokatlan hormonaktivitást okozhat és károsíthatja a pajzsmirigyet.

Illat

Szinte minden dezodor összetevői között szerepel „illat” vagy „parfüm” kifejezés. Sokszor azonban nem tudni, milyen vegyszerek bújnak meg az elegáns kifejezések mögött. Ezek között számos olyan lehet, ami allergiát vagy bőrirritációt okoz.

Szerencsére a doTERRA dezodorok a korábban felsoroltaktól mentesek és kizárólag természetes anyagokat tartalmaznak, így mindennapos használat mellett is biztonságban érezhetjük magunkat. Illatukat minden esetben illóolajok biztosítják és kivétel nélkül unisex jellegűek.

A doTERRA dezodorok jelenleg 4 féle illatban érhető el:

doTERRA Dezodor Balance

doTERRA Dezodor Citrus Bliss

doTERRA Dezodor Citrus Bloom

doTERRA Dezodor duglászfenyő és görög narancs

0
    0
    Kosár tartalma
    A webshopban kapható termékek szinte kivétel nélkül, azonnal elérhetőek raktárról.
    A 12 óráig leadott rendelések még aznap feladásra kerülnek!
    This is default text for notification bar