A doTERRA kapor illóolaj használata

A kapor, az Anethum graveolens, egynyári növény, amelyet általában gyógynövény-, zöldség- és virágoskertekben termesztenek. Az illóolajat a növény magjából vonják ki.

A kapor egy elég megosztó fűszernövény. Van aki ki nem állhatja és van aki bolondul érte. A konyhai felhasználását most nem részleteznénk, de nézzük mire használható ezen kívül.

A doTERRA kapor illóolaj használata

A doTERRA kapor illóolaj felhasználási területei:

A kaporolaj belsőleg használva támogatja az emésztést, a gyomor-bélrendszer egészséges működését és fontos antioxidánsokkal látja el a szervezetet.

Aromás használat esetén a kapor friss, füves illatával csökkentheti a stressz és a szorongást.

A kaporolaj felhasználása és előnyei:

A kapor illóolaj azáltal, hogy serkenti az emésztőnedv termelést a gyomorban, támogatja az emésztést és a gyomor illetve a bélrendszer általános egészségét.

Belsőleg szedve a kaporolaj fontos antioxidánsokat biztosít. Az antioxidánsok nélkülözhetetlenek a szervezet számára, mert gátolják az oxidációt. Az antioxidáns hatás érdekében cseppentsünk kapor illóolajat egy zöldségkapszulába, és nyeljük le.

Diffúzorban párologtatva a kapor csökkenti a stresszt és a szorongást.

A kapor belsőleg használva méregtelenítő hatással is rendelkezik. Egyszerűen cseppentsünk egy cspp kapor illóolajat egy pohár folyadékba és igyuk meg.

A nyugodt éjszakai alvás érdekében lefekvés előtt fogyasszunk egy csésze Kapor illóolajos teát. Ezt a teát egyszerűen úgy készíthetjükel , hogy lefekvés előtt egy-két csepp kaporolajat adunk bármilyen gyógyteához.

A kapor illóolaj legfőbb kémiai összetevői:

karvon, limonén, α-fellandrén

A kapor illóolaj fő kémiai összetevője a karvon, amely nyugtató hatású, ezért támogathatja az egészséges idegrendszert.

A limonén gyulladásgátló, antioxidáns és szívvédő tulajdonságokkal rendelkezik.

A α-fellandrén szintén gyulladáscsökkentő hatású.

Figyelmeztetés
A kapor illóolaj használata során kerülni kell a szemmel, a belső füllel és az érzékeny területekkel való érintkezést.

doTERRA Kapor- Dill esszencialis illóolaj 5 ml >>

A doTERRA valamennyi illóolaja ellenőrzött minőséget képvisel, amiről a CPTG tanúsítvány jelent igazolást:

CPTG folyamata igazolja, hogy esszenciális olajainkban nincsenek olyan töltőanyagok, szintetikus összetevők vagy káros szennyeződések, amelyek hatékonyságukat csökkentik. A dōTERRA minden termékét és csomagolását egy sor tesztnek veti alá, hogy sokáig és jó hatóerővel eltarthatóak legyenek. Ez az eljárás gondoskodik a hatóerőről, a tisztaságról és az egységességről minden egyes tételnél.

0
    0
    Kosár tartalma