Levendula, az illóolaj, ami csökkenti szorongást és segít a nyugodt alvásban

A levendula illóolaj az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb aromaterápiában használt illóolaj. A segítségünkre lehet többek között kezelni a gombás fertőzéseket, de jól jöhet allergia, depresszió, ekcéma, émelygés és a menstruációs görcsök esetén is.

A levendula többfelhasználású illóolaj, mivel gyulladáscsökkentő, gombaellenes, antidepresszáns, antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, valamint görcsoldó, fájdalomcsillapító, méregtelenítő, vérnyomáscsökkentő és nyugtató hatású.

doTERRA Levendula illóolaj

Nézzük most a címben is említett két különleges területet, a szorongást és az álmatlanságot.

Szorongás

A szorongás és a stressz társadalmunk egyik leggyakoribb jelensége. A levendula belélegzése azonban segíthet oldani a szorongást és javítani az általános hangulatot.

Számos tanulmány és klinikai vizsgálat igazolta, hogy a levendula illóolaj terápiás hatással lehet a szorongással és/vagy a stresszel küzdő betegekre.

Álmatlanság

A levendula jól jöhet az alvás elősegítésében és az álmatlanság elleni küzdelemben is.

Egy 2015-ös tanulmány szerint a levendula illóolaj segített a főiskolai hallgatóknak a jobb éjszakai alvásban. A 79, saját bevallásuk szerint alvásproblémákkal küzdő diák bevonásával végzett vizsgálat azt is megállapította, hogy a levendula lefekvés előtti belélegzése javította a másnapi teljesítményt is.

Egy 2018-as tanulmány is megerősíti a levendula alvásra gyakorolt pozitív hatását. Ebben a tanulmányban egy idősek otthonának 30 lakója vett részt és megállapításra került, hogy idősebb korban a levendula aromatikus használata segít elaludni, javítja az alvás minőségét és növeli annak időtartamát.

Adagolás és használat

Ennek az illóolajnak nincs napi ajánlott mennyisége. Az aromaterápia elvei szerint a levendula illóolaj illatának belélegzése vagy a levendula illóolaj bőrre történő felvitele üzeneteket közvetít a limbikus rendszer felé, amely agyi régió befolyásolja az idegrendszert és segít az érzelmek szabályozásában.

Az egyik legnépszerűbb felhasználási mód a levendulaolaj és a hordozóolaj (például frakcionált kókuszolaj) kombinálása. A hordozóolajjal összekevert levendula illóolajat masszírozhatjuk a test különböző részeire.

Néhány csepp levendula illóolajat cseppenthetünk egy zsebkendőre, és belélegezhetjük az illatát, vagy használhatjuk diffúzorban is.

doTERRA Levendula – Lavender 15 ml >>

doTERRA Levendula Touch- Lavender 10 ml golyós kiszerelés >>

0
  0
  Kosár tartalma
  A webshopban kapható termékek szinte kivétel nélkül, azonnal elérhetőek raktárról.
  Csomagod még aznap feladásra kerül, ha:
  Foxpost automatába kéred és 18:00-ig,
  Easybox automatába, postai vagy házhozszállítással kéred és 12:00-ig
  leadod a rendelésed.
  This is default text for notification bar