Érdekességek a Teafa illóolajról

Azt korábban is tudtuk, hogy a teafa az egyik legsokoldalúbb illóolaj, de most összegyűjtöttünk néhány igazán érdekes információt róla.

Érdekességek a Teafa illóolajról

Érdekességek, tények a Teafa illóolajról:

 • Már az elnevezésének kialakulása is meglehetősen kalandos. Történt ugyanis, hogy James Cook brit felfedező észrevette, hogy az ausztrál őslakosok teához hasonló, forró italt készítenek a növény leveleiből. Megkóstolta, megkedvelte, és növényt „Teafának” kezdte nevezni. A név megmaradt és a mai napig így használjuk.
 • Hamar felfedezték jótékony hatását, ezért a hazaúton a skorbut megelőzésére is használták a legénység körében, akik inkább arra használták, hogy megpróbáltak sört készíteni belőle. 🙂
 • A tiszta teafaolaj figyelemre méltó fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért az ausztrál katonák a második világháború idején sebeket és lábgombát kezeltek vele. A háború alatt akkora mennyiségben volt szükség rá, hogy a kereskedelmét korlátozták addig, ameddig a katonaság számára szükséges készletek rendelkezésre nem álltak.
 • A teafaolaj több mint 100 teljesen természetes anyagból áll, amit mesterségesen soha nem sikerült létrehozni. Több próbálkozás volt erre vegyészek részéről, de ugyanolyan antimikrobiális, fertőtlenítő és szagcsökkentő hatású vegyületet, mint az eredeti nem sikerült megalkotniuk.
 • Körülbelül egy tonna felaprított teafa ágra és levelére van szükség 10 liter tiszta teafa illóolaj előállításához.
 • A teafa illóolaj legnagyobb fogyasztói az Egyesült Államok, Mexikó és Kanadába, akik a világ termelésének felét használják fel.
 • A teafaolaj természetes rovarriasztóként használható. Kevés vízzel elkeverve az olajat a bőrre kenhetjük a bolhák és szúnyogok elriasztására. Háziállatoknál is biztonságosan használható.
 • A teafaolaj hatékonyan használható pattanások kezelésére, ha egy rész teafa illóolajat összekeverünk kilenc rész vízzel, és naponta kétszer vattacsomóval felvisszük az érintett bőrfelületre.
 • A fejbőrre és a hajra is kiváló, mivel képes megszabadítani a korpától, megállítani és visszafordítani a hajhullást, valamint fényesebbé, dúsabbá és erősebbé teszi a hajat.
 • A Teafával ígéretes kísérletek zajlanak a vegyszeres tisztítás természetes alternatívájaként.
 • A teafaolaj ideális természetes kézfertőtlenítőként, mert elpusztít számos gyakori baktériumot és vírust, amelyek a betegségek kialakulásáért felelősek.
 • A Teafa illóolaj gombaellenes vegyületei segíthetnek csökkenteni a penészgomba növekedését a gyümölcsökön és zöldségeken. Ha néhány cseppet adunk a gyümölcsök, zöldségek lemosására használt vízhez, akkor sokkal tovább frissek maradnak.
 • A teafaolaj antibakteriális hatása segít az izzadásgátlásban és a kellemetlen hónaljszag kialakulásában, éppen ezért, természetes dezodorok gyakori összetevője.

Egy szó, mint száz, a doTERRA Teafa illóolaj kötelező tartozék minden háztartásban.

doTERRA Teafa illóolaj:

doTERRA Teafa Illóolaj- Melaleuca 15 ml >>

A doTERRA valamennyi illóolaja ellenőrzött minőséget képvisel, amiről a CPTG tanúsítvány jelent igazolást:

CPTG folyamata igazolja, hogy esszenciális olajainkban nincsenek olyan töltőanyagok, szintetikus összetevők vagy káros szennyeződések, amelyek hatékonyságukat csökkentik. A dōTERRA minden termékét és csomagolását egy sor tesztnek veti alá, hogy sokáig és jó hatóerővel eltarthatóak legyenek. Ez az eljárás gondoskodik a hatóerőről, a tisztaságról és az egységességről minden egyes tételnél.

0
  0
  Kosár tartalma