Citronella illóolaj – Messze nem csak egy rovarriasztó

A Citronella illóolajat egy ázsiai fű desztillációjából állítják elő. Ez az illatos fű a nevét a francia „citrombalzsam” szóból kapta virágos, citrusos aromájának köszönhetően.

Sok illóolajhoz hasonlóan a citronellaolajnak is számtalan előnye van, ezért Kínában és Indonéziában évszázadok óta használják kiütések, fertőzések és egyéb egészségügyi problémák kezelésére.

A citronella illóolajat a legtöbben természetes rovarriasztóként ismerik, de felhasználása és előnyei túlmutatnak a rovarok távoltartásán.

doTERRA Citronella esszenciális illóolaj 15 ml

Milyen előnyei vannak a citronella illóolajnak?
 • rovarriasztó
 • gombaellenes szer
 • fertőzések kezelésére is hatásos
 • a sebgyógyulást elősegíti
 • élénkít, segít a fáradtság leküzdésében vagy épp ellenkezőleg megnyugtat és elősegíti a pihenést. Ez teljesen egyénfüggő.
Rovarriasztó hatás

A témában végzett kutatások azt mutatják, hogy a Citronella illóolaj használata akár három órán keresztül is védelmet nyújthat a szúnyogok ellen.

Gombaellenes szer

Számos tanulmány kimutatta, hogy a citronellaolaj bizonyos gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek gyengíteni vagy elpusztítani több olyan típusú gombát, amelyek egészségügyi problémákat okozhatnak. Az illóolaj oldatának napi alkalmazása hatékonyan csökkentheti a gombás fertőzéseket.

Sebgyógyulás gyorsítása

A legújabb kutatások alapján a citronella illóolaj gomba- és gyulladáscsökkentő tulajdonságai segíthetnek felgyorsítani a sebek gyógyulását.

Fogyás

A kutatók azt találták, hogy a citronella illóolaj összetevőinek belélegzése csökkentheti a táplálkozás iránti vágyat, valamint a koleszterinszintet és ennek köszönhetően lassíthatja a súlygyarapodást.

Lelki hatás

A citronella hatása egyénenként változhat. Belélegezve a citronella egyes embereknél ellazító, másoknál pedig stimuláló hatást fejthet ki.

Használata

A citronella illóolajat többféleképpen használhatod.

Íme néhány javaslat:

Permet

A spray alkalmazása jó lehet a szoba felfrissítésére, vagy rovarriasztóként a bőrre fújva.

Citronella illóolaj spray készítéséhez:

Adjon 10-15 csepp Citronella illóolajat a 1.5 dl vízhez egy pumpás palackban.
Fontos: Az illóolajok nagyon rosszul oldódnak vízben, ezért a permetezés előtt jól fel kell rázni az üveget. Remekül riasztja a rovarokat.

Diffúzor

Diffúzor is használható az illóolaj eloszlatására a helyiségben. A permetezéshez hasonlóan ezt a módszert is használhatja a rovarok elriasztására, vagy kellemes illatot ad a helyiségbe.

Masszázs olajok és krémek

Citronella illóolajat adhatunk olajokhoz és krémekhez helyi alkalmazás esetén. A citronella illóolaj ilyen módon történő használata elősegítheti a baktériumok és gombák elpusztítását a bőrön, valamint elősegítheti a sebek gyógyulását.

Fontos: mindig hígítsa fel hordozóolajban, mielőtt felvinné a bőrre.

Masszázsolaj készítése:

Hígítson fel 15 csepp citronella illóolajat 0,5 dl hordozóolajban, például kókuszolajban.
Érzékeny bőr esetén érdemes kevesebb illóolajat használni.

Biztonságos használat:

Használat előtt mindig hígítsuk fel megfelelően a citronella illóolajat. Soha ne használjunk hígítatlan citronella illóolajat a bőrön.
A citronella illóolaj belsőleges használata tilos.
A citronella illóolaj bőrirritációt vagy allergiát okozhat.

doTERRA Citronella esszenciális illóolaj 15 ml >>

0
  0
  Kosár tartalma
  A webshopban kapható termékek szinte kivétel nélkül, azonnal elérhetőek raktárról.
  Csomagod még aznap feladásra kerül, ha:
  Foxpost automatába kéred és 18:00-ig,
  Easybox automatába, postai vagy házhozszállítással kéred és 12:00-ig
  leadod a rendelésed.
  This is default text for notification bar