lllóolajok használata fogfájás esetén

Használhatóak-e az illóolajok fogfájásra? A fogfájás mindenféle előzetes jel nélkül, bármikor váratlanul törhet ránk. Számos oka lehet, a fog érzékenységtől kezdve a fogszuvasodáson át az ínybetegségekig. Egyes illóolajok átmenetileg csökkenthetik a fájdalmat, és használatuk további előnyökkel is járhat a száj egészségére nézve.

Az illóolajok azonban nem helyettesítik a fogorvosi ellátást, mindössze időszakosan enyhíthetik a kellemetlenséget, amíg eljutunk a fogorvoshoz.

Illóolajok fogfájásra

A szegfűszeg

A szegfűszeg illóolaj nagy mennyiségben tartalmaz eugenolt, ami egy fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező kémiai vegyületet. Az eugenol a szegfűszegolaj összetételének körülbelül 90 százalékát teszi ki.

A szegfűszegolaj fájdalomcsillapító tulajdonságai hatékonyan csökkentik a fog- és ínyfájdalmat, ha helyileg alkalmazzák. Mivel antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, a szegfűszegolaj hatékony lehet a szájüregben található baktériumok csökkentésében is.

A szegfűszeg gátolja a fogkőképződést és erősíti a fogzománcot.

Hogyan használjuk?

A szegfűszeg illóolajat közvetlenül az érzékeny fogra, ínyre lehet bedörzsölni. Ha az érzés kellemetlen, hígítsuk fel frakcionált kókuszolajjal, majd a keverékkel itassunk át egy vattapamacsot és ezzel vigyük fel a fájdalmas területre.
Ismételjük naponta többször

A borsmenta

A borsmenta illóolaj egyik fő összetevője a mentol, ami kiváló fájdalomcsillapító. Pillanatok alatt segíthet elfedni a fájdalomérzetet. Megtalálható a fogászati készítményekben, beleértve a fogkrémet és a szájvizet.

Hogyan használjuk?

Ha a borsmentát fog- vagy ínyfájdalmakra szeretné használni, próbáljon meg borsmenta illóolajat közvetlenül a fájdalmas területre kenni.

A tömjén

A tömjén fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek jótékony hatásúak a fogszuvasodás és az ínybetegségek elleni küzdelemben.

Hogyan használjuk?

A tömjén illóolajat közvetlenül az érzékeny fogra, ínyre lehet bedörzsölni. Ha az érzés kellemetlen, hígítsuk fel frakcionált kókuszolajjal, majd a keverékkel itassunk át egy vattapamacsot és ezzel vigyük fel a fájdalmas területre.
Ismételjük naponta többször.

Biztonságosak-e az illóolajok fogfájásra?

Az illóolajok néha allergiás reakciókat okozhatnak. Először mindig végezzünk tesztet a lábunkon vagy a karunkon, mielőtt a fogunkra vagy az ínyünkre kennénk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem okoz reakciót.

0
    0
    Kosár tartalma
    A webshopban kapható termékek szinte kivétel nélkül, azonnal elérhetőek raktárról.
    A 12 óráig leadott rendelések még aznap feladásra kerülnek!
    This is default text for notification bar