A lemon eukaliptusz, nem csak rovarriasztónak kiváló

A lemon eukaliptusz illóolajat a legtöbben hatékony rovarriasztóként ismerik, ami jelentős citronella tartalmának köszönhető. A lemon eukaliptusz illóolaj azonban ezen kívül számos az egészségünkre előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

  • erősíti az immunrendszert
  • segít a légúti fertőzések megelőzésében
  • fájdalomcsillapító hatású
  • gyulladáscsökkentő
  • felgyorsítja a sebek gyógyulását
  • segít a gombás fertőzések kezelésében
  • támogatja az emésztőrendszer egészséges működését

A lemon eukaliptusz számos az egészségünkre előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

Erősítheti az immunrendszert

Gombaellenes, antioxidáns és antiszeptikus tulajdonságai teszik kiváló immunerősítővé.

Segít a légúti fertőzések esetén

Az illóolaj belélegezve nagyban támogatja a légzőrendszert. Az olajban lévő aktív összetevők gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek nyugtatják a légutakat, és megelőzhetik a köhögést valamint a váladék felhalmozódását. Az olajban található antioxidáns vegyületek segítenek felszámolni a légúti betegség hátterében álló fertőzést. Lefekvés előtt a mellkasra kenve és bedörzsölve, segít feloldani a lerakodásokat, elősegítve a szabad légzést.

Enyhítheti a fájdalmat

A fájdalomnak számos formája van, és a lemon eukaliptusz illóolaj több ellen is hatékony lehet. Többek között az izom és ízületi sérülések okozta krónikus fájdalmakra, a fejfájásra és a műtétek után rehabilitáció során jelentkező fájdalmak esetén.

Csökkentheti a gyulladást

Általában az ízületi rendellenességek és izomfájdalmak enyhítésére használják ezt az olajat helyileg alkalmazva az érintett területre a gyors enyhülés érdekében. Tartós gyulladás esetén a helyi alkalmazsá mellett az inhalálás is javasolt.

Felgyorsítja a sebek gyógyulását

Az Ausztrál őslakosok a lemon eukaliptusz levelének olaját a nyílt sebekre, vágásokra kenték, hogy megakadályozzák a fertőzést. Támogatja a gyors immunválaszt a fehérvérsejtek termelésének serkentésével.

Felpörgeti az anyagcserét és a keringést

A limonén és a citronella stimuláló anyagok, amelyek hatással vannak az anyagcserére és a keringésre. A több oxigénnel dúsított vér energikussá tesz.

Javíthatja az emésztést

Ennek az illóolajnak a gyulladáscsökkentő tulajdonságai alkalmassá tehetik az emésztési zavarok enyhítésére. Ha krónikus székrekedés, hasmenés, hányinger, puffadás, görcsök kínoznak jó lehet belélegezni ezt az olajat.

Légfrissítő, légfertőtlenítő

A lemon eukaliptusz illóolaj diffúzorba is népszerű választás, tekintettel élénkítő tulajdonságaira és arra, hogy javítja a légzőszervi és az immunrendszer egészségét. Néhányan azonban érzékenyek lehetnek rá, mert irritálja a szemüket. Óvatosan használja az olajat ha érzékeny a szeme.

doTERRA Lemon Eucalyptus- Vietnámi Eucalyptusz esszenciális illóolaj 15 ml

Akár -40 % kedvezmény doTERRA termékekre

Doterra akciós termékek
A webshopban kapható termékek szinte kivétel nélkül, azonnal elérhetőek raktárról. A 12 óráig leadott rendelések még aznap feladásra kerülnek! Tanácsadással 9-19 óráig állunk rendelkezésre a hét minden napján.
This is default text for notification bar