Idegrendszerünk a testünk kommunikációs csatornája. Az idegek olyan üzeneteket küldenek és fogadnak, amelyek lehetővé teszik a gondolkodást, az érzést, az érzékszervi információk feldolgozását és a mozgás szabályozását. Ezen kívül, az idegrendszer az érzelmeinkért is felelős.

Az idegrendszer az agyból, a gerincvelőből és az egész testet átfogó idegpályákból áll. Az idegrendszer az érzékszervek által szolgáltatott információkat dolgozza fel, szabályozza a test akaratlan folyamatait, és lehetővé teszi az agy számára, hogy irányítsa a test mozgásait. Idegrendszerünk nélkül nem tudnánk gondolkodni, látni, ízlelni, szagolni, érezni, stb.

Az idegrendszer azonban rendkívül érzékeny és könnyen felborulhat, kiegyensúlyozatlansága feszültséghez, szorongáshoz vezet.
Az illóolajok segíthetnek megnyugtatni az elmét és a testet, pozitív hangulatot teremtenek, és támogathatják az idegrendszer egészséges működését.

A központi idegrendszer

Az idegrendszernek számos része van. A központi idegrendszer az agyból és a gerincvelőből áll. Az idegrendszernek ez a része információt kap az érzékszerveinktől, emlékeket tárol, gondolatokat és érzelmeket generál. Ha túlsúlyban vannak a pozitív gondolatok, nagyobb az esélye a boldogság érzésének eléréséhez. Számos illóolaj létezik, amely elősegítheti ezt. Ilyen például a menta- és a különböző citrusok, de a doTERRA érzelmi keverékei is segíthetnek a negatív érzelmek kezelésében.

Az autonóm idegrendszer

Az autonóm idegrendszer szabályozza azokat a funkciókat, amelyeket nem tudatosan irányítunk, mint például a szívverés, a légzés, vagy a vérnyomás. A stressz azonban erre a rendszerre is hatással lehet és jelentősen befolyásolhatja ezeket a funkciókat is. Az AromaTouch technikát úgy alakították ki, hogy az autonóm idegrendszerre hatva egyensúlyt és békét hozzon az egész testben.

Az illóolajok és az idegrendszer

Az idegrendszer kiegyensúlyozására vagy megnyugtatására hagyományosan használt illóolajok közé tartozik a levendula, a bergamott, a koriander, a tömjén, a római kamilla, a rózsa, a bazsalikom, a copaiba és a vadnarancs.

doTERRA érzelmi illóolaj keverékek

A doTERRA külön illóolaj kollekciót hozott létre, melyek kimondottan a különböző érzelmek kezelésében segítenek. Találunk köztük olyat, ami a hangulatunkat javítja, ami bátorít, ami motivál, ami segít a megújulásban és ami vígasztal.

Az érzelmi illóolajok itt találhatóak >>

Az idegrendszert támogató doTERRA termékek:
0
  0
  Kosár tartalma
  A webshopban kapható termékek szinte kivétel nélkül, azonnal elérhetőek raktárról.
  Csomagod még aznap feladásra kerül, ha:
  Foxpost automatába kéred és 18:00-ig,
  Easybox automatába, postai vagy házhozszállítással kéred és 12:00-ig
  leadod a rendelésed.
  This is default text for notification bar