3 természetes antibiotikum a doTERRA-tól

Az antibiotikum sokak szerint a modern orvostudomány vívmánya, pedig valójában évszázadok óta léteznek és használjuk is őket, hiszen természetes forrásokból is beszerezhetőek.

Bizonyos növényi kivonatok, illóolajok antibiotikus tulajdonságokkal rendelkeznek.

Most bemutatunk 3 doTERRA illóolajat, melyek kiváló természetes antibiotikumok.

Most bemutatunk 3 doTERRA illóolajat, melyek kiváló természetes antibiotikumok.

Mirha illóolaj

A Mirha baktériumok elleni használata nem olyan széles körben ismert, de több kutatás is azt igazolja, hogy számos hétköznapi kórokozó ellen hatékonyan használható.

A kutatók egy 2000-es tanulmányukban arra a következtetésre jutottak, hogy a mirhakivonat számos mindennapi kórokozót elpusztíthat. Ebbe beletartozik:

 • E.coli (vastagbélgyulladás)
 • Staphylococcus aureus
 • Pseudomonas aeruginosa (A baktérium csaknem az összes szövettípust képes megfertőzni. A kórokózó által kiváltott két legjellemzőbb betegség a hallójárat-gyulladás és a „forró fürdő follikulitisz” néven ismert speciális szőrtüszőgyulladás)
 • Candida albicans (A gombák túlzott elterjedése több tünetet okozhat egyszerre, vagy külön-külön, s gyakran egyéb más szervi betegség tünetei mögé rejtőzve, azok tüneteit is súlyosbítva. )

A Mirha belsőleg, külsőleg, aromásan, párologtatva használható. A bőrérzékenység minimálisra csökkentése érdekében hígítsuk a doTERRA frakcionált kókuszolajával.

Kakukkfű illóolaj

A kakukkfű illóolaj különösen hasznos az antibiotikum-rezisztens baktériumok ellen, de kizárólag külsőleg vagy párologtatva lehet használni.

Figyelem, ha hígítatlan illóolajat viszünk fel a bőrre, az gyulladást és irritációt okozhat, ezért feltétlenül hígítsd fel az illóolajat hordozóolajjal (pl. frakcionált kókuszolaj)

Magas vérnyomással vagy pajzsmirigy-túlműködési problémával küzdőknek nem ajánlott a használata.

Oregánó illóolaj

Az oregánó és a benne található karvakrol segíthet a baktériumok elleni küzdelemben, ezáltal hasonló hatást lehet elérni vele, mint egy antibiotikummal. Úgy is viselkedik, mint egy antibiotikum, ezért csak kúraszerűen alkalmazható és minden esetben probiotikummal együtt.

Ne cseppentsünk belőle a szánkba, és ne használjuk hígítatlanul az illóolajat a bőrön, feltétlenül hígítsd fel hordozóolajjal.

Az oregánó illóolaj általában nem ajánlott terhes vagy szoptató nők számára.

Figyelmeztetés
Egyeztess orvosoddal mielőtt a fentebb ajánlott természetes antibiotikumokat elkezdenéd használni.
Ne szedj antibiotikumot, hacsak nem feltétlenül szükséges.
Ha antibiotikumot vagy a fenti három illóolaj valamelyikét használod kúraszerűen, akkor szedj hozzá probiotikumot!
0
  0
  Kosár tartalma
  A webshopban kapható termékek szinte kivétel nélkül, azonnal elérhetőek raktárról.
  A 12 óráig leadott rendelések még aznap feladásra kerülnek!
  This is default text for notification bar